Corona Protocol ttv LUTO

Algemeen
Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, hoesten, verhoging of koorts, benauwdheid, plotseling verlies van reuk en/of smaak. Blijf thuis als jij of iemand in jouw huishouden de afgelopen 24 uur een van de genoemde symptomen hebt gehad. Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is of als je zelf in thuisisolatie bent omdat je contact hebt gehad met iemand bij wie het virus is vastgesteld.
Je houdt je aan alle maatregelen om verspreiding te voorkomen.

 • Was vaak je handen met water en zeep
 • Hoest en nies in je elleboog
 • gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5m afstand
 • Bij toiletgebruik desinfecteer je wc-bril, alle knoppen, klink, kraantje met speciale doekjes die je meteen weggooit in de emmer.
 • Ga direct naar huis wanneer tijdens het sporten klachten ontstaan zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts

Binnenkomst

 1. Ben je gezond teken dan in voor speelgelegenheid. Eigen leden kunnen dat doen door het versturen van een email naar vanderwegenmarcel@gmail.com of via de app pingpongbaas. Tafeltennissers van buiten af reserveren altijd via die app. Per dagdeel worden maximaal 24 personen toegelaten. Omdat ttv LUTO werkt met vaste doelgroepen: jeugd-, overdag- en avondspelers en met vaste tijden en vaste dagdelen zal dat zelden leiden tot overtekening. De buitendeuren blijven openstaan t.b.v. ventilatie. (Zet je fiets ook binnen op slot!)
 2. Kom niet eerder dan tien minuten voor het tafeltennissen aan bij LUTO en ga direct na afloop naar huis.
 3. Ga voordat je naar de club vertrekt thuis naar het toilet. Je kleedt je thuis om. De kleedkamers zijn gesloten.
 4. Uitgaand verkeer gaat voor binnenkomend verkeer.
 5. Bij binnenkomst hang je je jas aan de kapstok en was je je handen in toilet D of H. Je houdt steeds anderhalve meter afstand aan.
 6. Bij binnenkomst wordt je aanwezigheid gecontroleerd en worden vragen gesteld over je gezondheid door één van de beheerders van de inschrijvingen.
 7. De beheerders van inschrijvingen bewaren de aanwezigheidsgegevens 4 weken lang om ze te kunnen overleggen in geval onderzoek naar contactgegevens dat vereist.
 8. Via de vaste looproute ga je naar het zitgedeelte ( groene vlakken op de plattegrond). Je wisselt van schoenen en overbodige kleding en je zet je sporttas in één van de verspreid staande tassenrekken. Neem je eigen handdoek mee.

Gebruik tafeltennistafels / Lutoleden – training

 1. Alleen enkelspel is mogelijk. Je wisselt niet van helft!
 2. Voor ieder spel, training of wedstrijd gebruik je een nieuw balletje dat je uit het emmertje ‘nieuw’ pakt. Iedere speler serveert met zijn eigen balletje. Je raakt het balletje van de ander niet aan met je hand. Om vergissingen te voorkomen speel je met een andere kleur of ander merk balletje. Het dragen van een broek met zakken of heuptasje is zeer aan te raden!
 3. Ben je klaar, gooi dan het gebruikte balletje in het daarvoor bedoelde emmertje ‘gebruikt’. Bij let-ballen ga je zelf het balletje halen. Tijdens het sporten geldt geen afstandsbeperking! De gebruikte balletjes wordt pas weer na twee dagen opnieuw gebruikt.
 4. Je veegt geen zweethanden af aan tafel!.
 5. Zweetdruppels op tafel doe je meteen af , gebruik daarvoor je eigen handdoek.
 6. Geforceerd stemgebruik door speler of kijker is niet toegestaan.
 7. Na afloop van je spel maak je je tafelhelft schoon met een vochtig doekje dat naast de tafel aanwezig is.
 8. Na afloop van training of competitie ga je direct naar huis. Je doucht en je kleedt je thuis om. Kleedkamers en douches zijn gesloten

Gebruik kantine

 1. Volg alleen de vaste looproute. Bij de bar geldt de 1,5m-regel!
 2. Geef je bestelling door aan de barman. Tot september is alleen flessen bier mogelijk. De tap blijft tot die tijd dicht.
 3. Het is niet mogelijk om in het oude bargedeelte te blijven. Je neemt je drankje mee naar het zitgedeelte.
 4. Gebruikte glazen, flesjes, bekertjes breng je naar het verzamelpunt ‘gebruikt leeggoed’
 5. Na afloop worden gebruikte glazen gespoeld en gedroogd weggezet.
 6. Alleen de barmedewerker mag achter de bar komen.
 7. Binnenkort geniet digitaal betalen de voorkeur boven contant betalen.
 8. Snacks zijn tot nader order niet te verkrijgen.

Competitie – spelers / bezoekers

 1. Desinfecteer je handen VOOR elke wedstrijd.
 2. Jouw team en dat van je tegenstander gaan zitten op de toegewezen plek en je gaat via de kortste weg naar de speeltafel.
 3. Publiek wordt niet toegestaan.
 4. Alleen enkelspel mogelijk. Je wisselt niet van tafelhelft.
 5. Thuis omkleden en thuis douchen
 6. Er wordt gebruik gemaakt van 1 bal (bij kapot of kwijt krijg je een nieuwe bal), daarmee serveren beide spelers.
 7. Als een drankje haalt neem je die mee terug naar je plaats.
 8. Na ieder wedstrijd maak je de tafel schoon.
 9. Desinfecteer je handen NA elke wedstrijd.

EHBO
De EHBO materialen zijn beschikbaar en bereikbaar in het oude kantinegedeelte. Koude kompressen in het vriesvak van de koelkast.

Communicatie
Dit protocol wordt gecommuniceerd met gemeente, trainer, sporters en ouders van jeugdleden. Het protocol wordt zichtbaar opgehangen op het prikbord bij binnenkomst.

Publiek
Publiek wordt niet toegelaten. Alleen halende ouders van jeugdspelers wordt toegestaan hun zoon of dochter op te wachten.

Leenbatjes
Beginnende spelers die niet in bezit zijn van een eigen batje, krijgen van LUTO een leenbatje. Het wordt vooraf en achteraf gereinigd met desinfecterende spray. Gestimuleerd wordt het gebruik van eigen batjes.

Coronacoördinator
Aanwezige bestuursleden zijn tevens coronacoördinator. Bij afwezigheid van bestuursleden is de barmedewerker de coronacoördinator. Zij letten op naleving van alle maatregelen.
De coronacoördinator spreekt je aan als je je niet houdt aan de hygiëne- en veiligheidsvoorschriften. Indien iemand de regels, na aanzegging, blijft overtreden, dan zal die persoon door de coronacoördinator verzocht worden om de accommodatie te verlaten. Het bestuur neemt daarna contact op met die persoon.

Zaalindeling
Hieronder is de zaalindeling weergegeven die vanaf 1 juli 2020 geldt. Deze indeling blijft zo staan en het is niet toegestaan dat deze indeling wordt veranderd. Alle trainingen en activiteiten worden op deze indeling afgestemd.

Zaalindeling ttv LUTO

26 juni 2020
bestuur ttv LUTO
Jan Aartestraat 18 Tilburg (5017 ED)