Wedstrijdverslag team 1 vrijdag 13 september
door: Dennis van Mier (namens team 1)

Afgelopen vrijdag begon de NTTB-competitie van het najaar van 2013. En wel op vrijdag de 13de. Maar voor wie zou dit een ongeluksdag worden, voor ons of voor de tegenstanderů.. Volgens de voorspelling van Peter Oudesluis ging het 7-3 worden.

Het begon allemaal prima. Martijn was wat later omdat hij ergens in het oosten van Nederland moest zijn voor werk, of was het voor zijn vriendin? Maar zoals het hoort bij de senioren begonnen we toch niet om 20.00 dus was hij nog mooi op tijd.

Ik mocht de spits afbijten en begon tegen een speler met lange noppen op de backhand. Een beter begin van de competitie kun je natuurlijk niet hebben. Het ging prima de eerste twee sets, die ik dan ook won. De derde set besloot hij echter om al mijn services met zijn noppen op te vangen. Dat was jammer, want dit betekent dat ik aan mijn service niet veel meer heb. De derde en vierde set waren voor mijn tegenstander. De vijfde set weet ik op het nippertje te winnen. 1-0 voor Luto 1!

De tweede en derde wedstrijd winnen Marco en Martijn netjes in drie sets, zo kan het dus ook. Het was nu 3-0 en kon dus nog, gelet op Peter's voorspelling, twee kanten op gaan. 7-3 voor ons of 7-3 voor de tegenstander.

Marco en ik dubbelden en dat liep weer als vanouds. Je mag natuurlijk ook niet anders verwachten van een dubbel dat (meerdere malen?) midden-brabants kampioen is geworden! Hiermee was de einduitslag eigenlijk ook al duidelijk. Het zou dus 7-3 voor ons worden.

We moesten dus nog drie potten verliezen. Marco offerde zich op door de vijfde pot te verliezen. Ik won de zesde wedstrijd weer nipt in de vijfde set, nu mede door een paar smerige sorrie-ballen. Martijn verliest de zevende wedstrijd net in de vijfde set, waardoor het 5-2 wordt voor ons. We liggen dus mooi op schema.

Marco wint de achtste wedstrijd en Martijn gunt mij een derde te winnen wedstrijd door de 9de wedstrijd te verliezen, bedankt daarvoor! Ik heb het zeer lastig de laatste wedstrijd tegen wederom een noppenspeler, maar weet dat ik de voorspelling achter me heb staan en dus eigenlijk niet kan verliezen. Ik verlies de eerste twee sets, maar win de laatste drie. Dus winnen we de wedstrijd met een mooie, voorspelde, uitslag van 7-3. Helaas kunnen we dit jaar niet promoveren, omdat er wat met de NTTB-klassen geschoven wordt. Dus op naar een plaats bij de eerste drie van onze poule, dan blijven we volgend seizoen weer lekker in de 2de klasse. Peter, misschien kun je hier ook een voorspelling over doen?