Verslag team 5 - Van rood naar geel tot blauw
door: Ruben Smeets (namens team 5)

Na een aantal seizoenen als (vreemde?) gele vogels tussen het blauwe leger te hebben gespeeld hebben wij vanaf dit seizoen het voorrecht om ook in de blauwe tenues te mogen spelen. Aangezien dit onze eerste bijdrage is voor de website leek het een goed idee om wat te vertellen over de geschiedenis van ons team.

In het najaar van 2008 besluiten Ralph, Mark, Mark (Kees dus), Ruben en Sander (van Mier, inderdaad broer van!) om na een aantal seizoenen TTL ook de sfeer in de NTTB eens te proeven. Met het hele team schrijven we ons in bij Irene met ambitieuze plannen: kortom, veel trainen en dus veel winnen was het idee. Daarbij geholpen door het 'materiaal' of zoals Mark (niet Kees) het omschrijft: "We gingen met drie man over naar the dark side."

Vol enthousiasme schreven wij ons in voor de vierde klasse NTTB om er in september achter te komen dat we in de vijfde klasse waren ingedeeld. Waarschijnlijk dachten de mensen van de organisatie: "Laten die nieuwelingen zich eerst maar eens bewijzen!" En zo geschiedde, want tien wedstrijden later en een puntje of pakweg 88 rijker konden we ons opmaken voor de vierde klasse! Hier zijn we toen een aantal seizoenen in blijven spelen (acclimatiseren noemen ze dat nietwaar?) om vervolgens door te stoten naar de 3e klasse! Ondertussen verhuisde Sander naar Groningen en moesten we verder met vier man.

Bij Irene hadden we het redelijk naar onze zin, echter kenden we de mogelijkheden die de Jan Aartestraat 18a bood natuurlijk via de TTL. Vervolgens hebben we onze meesterplan uitgespeeld: Mark (Kees) werd uitgehuwelijkt aan de dochter van een van de kopstukken van de Luto familie en binnen de kortste keren was onze 'move' gemaakt. Ongeveer tegelijkertijd kwam het plan opborrelen om Hyperion ook eens kennis te laten maken met de NTTB. Daarnaast viel een TTL-team bij Hyperion weg waardoor Paul verloren dreigde te gaan voor 'Tilburg tafeltennisland'. Dat mocht natuurlijk nooit gebeuren en wij (de 4 overgebleven musketiers) waren dan ook blij dat Paul ook wel eens de NTTB avonden wilde proeven! En en n en n is drie en het seizoen erop speelden wij dan ook in onze nieuwe gele NTTB shirts met z'n vijven voor het eerst in de geschiedenis onder de vlag van het eerste Hyperion NTTB team. Als klap op de vuurpijl besloot Mark (Kees) ook de noppen te gaan hanteren wat onze frustratiepercentage tot een goede 80% deed stijgen. Wij streven uiteraard naar perfectie: 100% (evt. Hallmark) frustration is ons einddoel!

Na een aantal seizoenen als geeltjes tussen de blauwtjes te hebben geacteerd besloten we dat het tijd was om met het gehele team over te stappen naar Luto. Inmiddels trainden met name Paul en Ralph al vele dinsdagavonden mee en de rest vond dat ook een aanlokkelijk idee.

Inmiddels zijn we nu aanbeland in onze vijfde etappe in de 3e klasse. De afgelopen seizoenen eindigden wij respectievelijk als 2e, 3e, 4e en 5e. Het is nu dus aan ons om deze trend te doorbreken!