Clubkampioenschappen Jeugd 2011

Vandaag (8 januari 2012) was het dan zover: de clubkampioenschappen 2011 voor de jeugdleden ging van start. Na een flink aantal afmeldingen waren er toch 6 strijders naar Luto afgereisd om de prestigieuze titel binnen te slepen! 's Ochtends werd er in een poule A en B gespeeld om de plaatsen voor de middagpoules A en B te bemachtigen. Daarnaast liep er langs deze poules heen ook een algemeen klassement. Alle wedstrijden die gespeeld werden telden hiervoor mee.

Ochtendpoule uitslagen
Er werden twee 3-kampen gemaakt die zo gemengd mogelijk waren. Na een aantal spannende wedstrijden zag de uitslag van deze poules er als volgt uit:

Poule A G W Poule B G W
1. Teun 2 2 1.Iris 2 2
2. Bryan 2 1 2. Tim 2 1
3. Rob 2 0 3. Tom 2 0

Dit betekende dus dat Teun en Iris sowieso naar middagpoule A gingen, de beste nummer 2 was in dit geval Tim die minder sets tegen had dan Bryan. Hierdoor werden de middagpoules gevormd. Om het geheel nog wat spannender te maken speelden we na deze ochtendpoule een 6-kamp, meetellend voor het algemeen klassement.

6-Kamp
Er werd in dit 6-kamp een 'best of 3' gehanteerd. Iedereen speelde eenmaal tegen elkaar en de gewonnen wedstrijden en sets werden bij het al behaalde aantal van de ochtendpoules bijgeteld. Er werd hard gevochten voor elk punt en de concentratie was te voelen in de zaal! Na een klein uurtje was ook dit 6-kamp voorbij en kon de tussenbalans van het algemeen klassement worden opgemaakt. 's Middags werd echter nog de middagpoule A en B gespeeld die ook nog invloed hadden op dit resultaat!

G W
1. Teun 5 5
2. Iris 5 4
3. Tim 5 3
4, Bryan 5 2
5. Tom 5 1
6. Rob 5 0

Pauze & Middagpoules A en B
Na het 6-kamp werd er een middagpauze ingelast. Er werd voor friet met een snack gezorgd zodat de krachten weer konden worden opgebouwd via deze gezonde maaltijd (ahum...)! Het smaakte iedereen en er kon weer met nieuwe en frisse moed worden gestart aan de laatste ronde. De middagpoules zouden uitslag geven over wie de bekers voor de beide poules mee naar huis mocht nemen (er waren 6 deelnemers dus iedereen kreeg tenminste een beker!!).

In de B poule voelde Rob zich tijdens zijn eerste wedstrijd niet geheel fit. Als een echte bikkel bleef hij doorspelen, maar kwam toch net tekort tegen Bryan. Bryan bleek overigens na deze winstpartij in de 'winning-mood' (zoals dat zo mooi heet) en liet ook Tom het onderspit delven. De clubkampioen poule B was hiermee dus al bekend. Rob en Tom mochten gaan uitmaken wie de 2e en 3e prijs bemachtigde. Na een mindere dag vocht Rob zich in een spannende wedstrijd naar een 3-0 overwinning. Hij had echter wel een taaie tegenstander aan Tom, die door dit resultaat 3e eindigde.

POULE B G W
1. Bryan* 2 2
2. Rob 2 1
3. Tom 2 0

*Clubkampioen poule B

Ook op tafel 1 bij poule A was de spanning om te snijden. Iris begon tegen Tim die hard vocht maar uiteindelijk met 3-0 verloor. Tim wilde zich natuurlijk laten zien tegen Teun, in een iets spannendere wedstrijd moest hij ook hier zijn meerdere erkennen. Het kampioenschap in poule A ging dus tussen de broer en zus Iris en Teun! In een laatste wedstrijd, waarin ook het algemeen klassement op het spel stond, kon Iris iets beter met de spanning omgaan: 3-0 (8-11, 9-11, 8-11). Zo was de clubkampioen in de A ook bekend!

POULE A G W
1. Iris 2 2
2. Teun 2 1
3. Tim 2 0

Algemeen klassement
Zoals vermeld is er langs alle wedstrijden heen een algemeen klassement bijgehouden die zou bepalen wie die prachtige wisselbeker mee naar huis mocht nemen. Teun en Iris hadden er in de laatste partij beide nog kans op. Iris had in het 6-kamp verloren van Teun, maar had hierin wel een set weten te bemachtigen. Uiteindelijk werd het sets tellen voor de organisatie en die kwam tot de volgende conclusie: Iris was met 21 sets voor en 2 tegen Teun net iets voor die met 19 sets voor en 4 tegen wat te kort kwam. De algemeen clubkampioen van de jeugd van Luto dit jaar is IRIS SMULDERS! Nogmaals van harte proficiat!

Namens de organisatie (Andy & Dirk)bedankt voor het meedoen en de sportiviteit. Mia bedankt voor de bardienst en ouders/opa's/oma's/supporters bedankt voor de geweldige support! De foto's kunt u in ons fotoalbum bekijken!