Welkom op de LUTO website!

         
   
01-05: programma Fifty+ViTT
COMPLETE AGENDA >

» Ga direct naar ons fotoalbum
Welkom op de website van TTV LUTO!

Verslag Laddertoernooi LUTO 6 januari 2013

geschreven door: Dennis van Mier

 

Afgelopen zondag 6 januari werd er bij Luto een tafeltennisladdertoernooi gehouden met aansluitend daaraan eten en een nieuwjaarsreceptie. Mij werd gevraagd een stukje te schrijven en dat aanbod nam ik natuurlijk vol enthousiasme aan.

 

Ik zal beginnen met het laddersysteem even uit te leggen zodat jullie kunnen meedelen in mijn frustratie de eerste twee wedstrijden. Sjoerd, onze trainer en vandaag wedstrijdleider, had besloten om de ladder zo in te delen dat degenen die het hoogste percentage hadden gehaald in de hoogste NTTB klasse onderaan de ladder werden gezet. Het doel was om zo hoog mogelijk op de ladder te komen. Daarom was het natuurlijk helemaal niet efficiënt om ons van team 1 helemaal onderaan te plaatsen. In theorie hoorden we bovenaan te eindigen en nu moesten we helemaal die ladder opklimmen. Misschien een leerpuntje voor volgend jaar?

 

Je mocht iemand die hoogstens 3 plekken met jou op de ladder scheelde uitdagen. Als je won nam jij de plaats in van degene die verloor en andersom. Ik begon tegen Marcel, die helemaal onderaan stond. Voor mij ging het de eerste wedstrijd dus alleen om behoud van mijn plek, daar viel niets te winnen. De eerste wedstrijd liep lekker en deze won ik zelfs vrij makkelijk. Marcel gaf aan dat ik nu in ieder geval kon zeggen dat ik van de kampioen had gewonnen. Ok, dacht ik, die heeft iets te veel vertrouwen in zijn tafeltenniskwaliteiten (vandaag). De tweede wedstrijd werd ik weer door iemand uitgedaagd die onder mij stond, deze keer mijn andere teamgenoot, Martijn. Ik heb tijdens andere toernooien geleerd dat je om het toernooi te winnen in ieder geval één keer van Martijn moet verliezen, dus dat heb ik netjes gedaan.

 

Ik besloot om eens een makkelijke speler uit te dagen om een beetje warm te worden en wat plekjes omhoog te klimmen. Peter leek me het ideale slachtoffer. Maar wat bleek, de uitdaging werd keihard geweigerd. Het was namelijk toegestaan om 1 keer op een middag een uitdaging te weigeren. Helaas, op naar het volgende slachtoffer. Dit was René, onze bijna pensionata. Die mijn uitdaging gewoon óók probeerde te weigeren. Helaas voor René had hij zijn weigering al gebruikt en moest hij die van mij aannemen. Ondanks een aantal lekkere ballen van zijn kant wist ik de wedstrijd te winnen. Zo moest dat, op naar de top!

 

Vanaf deze wedstrijd tot aan de laatste herinner ik me alleen nog als een waas van overwinningen, waarbij de één wat meer moeite kostte dan de ander. Een kwartier voor het einde van het toernooi stond ik netjes bovenaan, maar werd door een zeer energieke Marcel uitgedaagd. Weigeren was er helaas niet meer bij na 15.30 dus nam ik de uitdaging aan. Het werd een mooie pot met een vrij lelijk einde. Ik verloor namelijk net in de laatste set met 2 punten verschil, voornamelijk door een smerige dode lange service van Marcel. Ik moest altijd lachen als hij die gebruikte bij tegenstanders in de competitie die er meestal niet veel moeite mee hadden, maar ik heb er nu toch wel enig respect voor gekregen. Dus hierbij nogmaals gefeliciteerd Marcel, je had gelijk met je opmerking die eerste wedstrijd. Lucette werd uiteindelijk derde, na de eerste plek erg lang vastgehouden te hebben en volgens mij werd Martijn 4de. Waar mijn laatste teamgenoot aan de ladder bungelde weet ik niet meer, wat wel genoeg zegt waarschijnlijk.

 

Na het toernooi vond de nieuwjaarsreceptie plaats. Wat erg gezellig was. Er waren rond de 25 man aanwezig die wat drankjes aan het drinken waren en sterke verhalen over Nieuwjaar en kerst uitwisselden terwijl ze aan het wachten waren op het eten. Het verhaal van Harry had ik eerder op de dag al gehoord. Dat bestond vooral uit veel borrelen bij café de Plaats,veel drinken thuis en….vooral uit veel drinken.

Het eten liet even op zich wachten, maar toen was het ook goed warm. Het bestond dit jaar niet uit Chinees, waar ondergetekende zeer tevreden over was, maar uit iets dat een teamgenoot van mij omschreef als ‘nasty as hell’. Ook wel bekend als boerenkoolstamp. Ik en de overige eters aan mijn tafel vonden de boerenkool prima smaken, zeker in combinatie met de jus, spekjes en worst. Complimenten aan de kok Martijn! Wat mij betreft mag je volgend jaar weer iets in elkaar flansen. Mr. ‘nasty as hell’ was ook tevreden na een beetje stamp, 2 worsten en later nog een bezoek aan de Mac.

 

Al met al een zeer geslaagde dag, mede dankzij de goede organisatie en leiding. Bedankt daarvoor, volgend jaar weer zo’n dag wat mij betreft. Maar dan begin ik dus graag ergens bovenaan de ladder, gelet op de efficiëntie, zoals eerder uitgelegd. 

 

De eindstand

door: Sjoerd Meijer

 

1.     

Marcel Laurijsen

2.     

Dennis van Mier

3.     

Lucette Meijer

4.     

Martijn van Huykelom

5.     

Peter Oudesluis

6.     

René van der Weegen

7.     

Paul van de Berg

8.     

Mark Martens

9.     

Marco van der Weegen

10.  

Andy van Zelst

11.  

Tom Vissers

12.  

Frans Paulissen

13.  

Harry Vonk

14.  

Eardly van der Geld

15.  

Lana Markov

16.  

Frank Thomas

17.  

Ton van Hees


 

MENU
 
 
 

 


Tafeltennisvereniging Leer Uw Tegenstander Overwinnen
Opgericht 1 mei 1944
Jan Aartestraat 18a, Tilburg