Nationale Senioren Meerkampen Dames C

Op zondag 25 november heb ik de voorronde gespeeld van de Nationale Senioren Meerkampen C. Er doen 20 dames uit heel Nederland mee aan dit toernooi en voor de ½ finales moesten er 16 (2 achtkampen) overblijven. Er was één afmelding (toen waren er nog maar 19…) en dus moesten er 3 afvallen. Gelukkig ben ik daar niet bij!

Maar overtuigend was het allemaal niet. Voor het eerst sinds lange tijd speelde ik een toernooi met alleen maar dames en zoals de meeste heren zullen beamen hebben dames meestal best een lastig spelletje. Mijn tegenstanders konden allemaal wel iets heel goed: de één speelde slim met noppen op de forehand, de ander wachtte rustig op mijn opening (niet mijn sterkste punt) om daarna razendsnel de bal een hoek in te slaan (dat wil ik liever zelf doen) en dan was er ook nog één met een lastige service. Kortom: elke wedstrijd was moeilijk en ik heb heel veel games gespeeld.

Uiteindelijk had ik 2 van de 5 partijen gewonnen en dat was voldoende om 4e in de poule te worden. Daarmee ben ik door naar de ½ finales.

De andere dames waren heel veel jonger dan ik en als ik er rustig over nadenk, dan vind ik het eigenlijk wel een goede zaak dat ze het mij, 46-jarige, heel lastig maken. Maar in de ½ finale zal ik toch weer mijn best doen om zo veel mogelijk te winnen!

Wordt vervolgd na 3 februari, de dag van de ½ finales.

Lucette