NSM-C finales dames, 3 februari 2013 in Gouda

Nadat ik de eerste ronde, zonder supporters, heel moeizaam was doorgekomen, heb ik gisteren een ware fanclub naar Gouda meegenomen: mijn moeder en Sjoerd. Ze hadden de zaterdag besteed aan het beschilderen van spandoeken en het aanschaffen van en oefenen met ratels e.d. je kent dat allemaal wel en het resultaat mocht er zijn. Totaal onverwacht, voor mezelf maar ook voor mijn tegenstanders, werd ik 2e in mijn poule (gedeeld 2e/4e plaats, waarschijnlijk 2e). De meeste andere deelnemers kenden elkaar wel, van toernooien en de landelijke damescompetitie, maar ik was de grote onbekende. Bovendien was ik ongeveer 25 jaar ouder dan de gemiddelde leeftijd van de anderen. En van mijn tegenstanders stelde dan ook tijdens de wedstrijd verbaasd vast dat oudere vrouwen ook nog snel kunnen zijn. Ik heb mijn best gedaan om dat als een compliment op te vatten.

Sjoerd coachte me door elke wedstrijd heen en na een tijdje kreeg ik in de gaten dat ik eigenlijk elke wedstrijd hetzelfde moet doen. Aanpassen aan de tegenstander is blijkbaar niet zo nodig. Ik moet gewoon doen waar ik zelf goed in ben. Dat is eigenlijk wel rustig. Verder verwacht ik wel aangepaste training op dinsdag want er bleken natuurlijk wel wat zwakke punten in mijn spel te zitten.

Het was weer een leuke dag, met spannende wedstrijden, wederom zonder enige wanklank (behalve die ene opmerking dan).

Op naar de finale op 10 maart!

Lucette