Nieuwsbrief sep 2020

Beste LUTO-leden,

Kick-off OldStars 14 oktober
LUTO gaat haar activiteiten uitbreiden. Naast de bestaande activiteiten voor jeugd en senioren gaat LUTO starten met OldStars tafeltennis. Samen met Koen de Jong (Nationaal Ouderenfonds), Aukje van Loon (Sportbedrijf Tilburg), Marjel Bloem (Contour de Twern) hebben Wil de Kort en Marcel van der Wegen namens LUTO alles in het werk gesteld om van OldStars tafeltennis een succes te maken. OldStars tafeltennis is bedoeld voor 55-plussers die binnen een gezellige vereniging willen werken aan hun gezondheid.
De kick-off van OldStars is woensdag 14 oktober en wordt verzorgd door Bettine Vriesekoop. Zij is de ambassadeur van OldStars Tafeltennis en zij zet zich in om ouderen via haar geliefde sport in beweging te krijgen en fit te houden.

OldStars tafeltennis voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
OldStars tafeltennis houdt ouderen in beweging en geeft ze de mogelijkheid om de sociale voordelen van het verenigingsleven te (blijven) ervaren. In principe kan iedereen meedoen, maar het richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Ervaring met tafeltennis is niet per se nodig.
Het kopje koffie en de gezelligheid van  overdag tafeltennis blijven hetzelfde , maar OldStars onderscheidt zich doordat er naast het tafeltennis ook beweegvormen worden aangeboden waarbij gebruik wordt gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. De deelnemers worden daarbij begeleid door Frank Assmann en Marcel van der Wegen.
Het winnen van een potje tafeltennis is leuk, maar zeker  in de visie van OldStars niet het doel. Tafeltennis wordt een middel om actief en sociaal bezig te zijn. 

Promotie en flyer
Ken je mensen in je omgeving die zich herkennen in bovenstaande omschrijving dan stellen we het zeer op prijs als je hen opmerkzaam maakt op dit initiatief. Maak ze enthousiast voor OldStars en voor LUTO. Deel de flyer met hen of neem er een mee! Met OldStars tafeltennis kiezen we ervoor om bij LUTO een klimaat te scheppen waar ouderen zich goed bij voelen.

Meedoen?
Voor LUTO-leden is het natuurlijk ook mogelijk om mee te doen. De eerste vier trainingen zijn voor LUTO-leden zelfs gratis, omdat we hen beschouwen als goede ambassadeurs. Daarna betalen ze € 2,50 per keer naast hun bestaande abonnement. Andere deelnemers aan OldStars betalen €15,00 per maand en voor het lidmaatschap van de NTTB.  De kick-off is gratis.

Coronamaatregelen
Het covid 19 virus maakt het ons niet makkelijk, maar we willen van OldStars een succes maken. Het gezonde verstand zegt dan dat we voorzichtig moeten zijn met het aantal deelnemers dat we toelaten. Datzelfde geldt zeker voor het aantal toeschouwers dat aanwezig wil en kan zijn bij de kick-off. Door de geldende coronamaatregelen beperken we het aantal toeschouwers tot diegenen die we daarvoor uitnodigen. We gaan ervan uit dat dit op jullie begrip kan rekenen.

Voor digitale verspreiding van de flyer: klik hier

Namens bestuur
Marcel van der Wegen
secretaris