Kick-off OldStars tafeltennis met Bettine Vriesekoop bij coronaproof LUTO

Ttv LUTO start , na een jaar corona uitstel, in september 2021 in Tilburg met OldStars tafeltennis. Dat doet ze in nauwe samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds, de NTTB, Sportbedrijf Tilburg en Contour de Twern.
OldStars tafeltennis is bedoeld voor 55-plussers die binnen een gezellige vereniging willen werken aan hun gezondheid. Niemand minder dan tweevoudig Europees kampioen tafeltennis Bettine Vriesekoop verzorgt de kick-off met een clinic op woensdag 15 september. Zij is ambassadeur van OldStars tafeltennis en zij zet zich in om ouderen via haar geliefde sport in beweging te krijgen en fit te houden. LUTO nodigt je uit om daarbij aanwezig te zijn en mee te doen.

OldStars tafeltennis voor een betere levenskwaliteit voor ouderen
OldStars is een succesformule waarmee het Ouderenfonds erin slaagt om ouderen in beweging te houden en hen de mogelijkheid geeft om de sociale voordelen van het verenigingsleven te ervaren. Ouderen willen wel bewegen. Ze vragen alleen om een bewegingsaanbod dat past bij hun wens om gezond oud te worden. Gewoon lekker bewegen en sporten zonder dat winnen voorop staat. Maar ondertussen wel je behendigheid en lenigheid vergroten en andere mensen ontmoeten.

Met OldStars tafeltennis sluit ttv LUTO naadloos aan bij de ambities van Ouderfonds. Ook  Sportbedrijf Tilburg en Contour de Twern herkennen zich in ‘een gezonde levensstijl’, gezond ouder worden’ en ‘voorkomen van sociaal isolement’.  Het spel tafeltennis is al een laagdrempelige sport op zich zelf. Zonder dat extra aanpassingen nodig zijn, kun je tot op latere leeftijd tafeltennissen. Iedereen mag bij LUTO komen sporten, maar  OldStars  richt zich op de leeftijdsgroep 55+. Ervaring met tafeltennis is niet per se nodigen LUTO zorgt eventueel wel voor een batje.

Het grote verschil met het reguliere tafeltennis is dat bij OldStars veel tijd wordt vrijgemaakt voor warming up en  gevarieerde en veelzijdige bewegingsvormen vanuit de filosofie van het  Athletic Skills Model (ASM) van beweegstrateeg René Wormhoudt.  Hij gaat uit van tien grondvormen van bewegen. Juist veelzijdig bewegen zorgt voor meer stabiliteit, meer lenigheid. Het tafeltennis zelf verbetert je reactievermogen. In de visie van OldStars is tafeltennis niet het doel, maar een middel om actief ensociaal bezig te zijn. Het kopje koffie met leeftijdgenoten en een goed gesprek zijn daarom net zo belangrijk als de lol van een lange rally of een harde smash. OldStars tafeltennis staat onder begeleiding van een OldStars begeleider en trainer.

LUTO coronaproof en klaar voor de toekomst
De klimaatverandering gaat niet aan LUTO voorbij. Ook voor LUTO geldt dat dat ze moet voldoen aan de eis van de regering om zo energieneutraal mogelijk te gaan sporten. En lang voordat minister-president Rutte zich bewust werd van de noodzaak van ventilatie, was het bestuur al daarvan doordrongen. Een goede ventilatie zou een uitstekend wapen kunnen zijn tegen aerosolen en een te hoog CO2- gehalte.
Beide ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat LUTO snel is gaan verduurzamen. LUTO heeft niet stilgezeten! De luchtkwaliteit in de speelzaal is enorm verbeterd door de aanleg van een nieuwe ventilatie met WTW-unit (Warmte Terug Winningsinstallatie) Daarmee kan de lucht ieder uur helemaal ververst worden. De oude conventionele TL- inbouwarmaturen zijn  vervangen. De energiezuinige Ledverlichting van Budgetlight die ervoor in de plaats is gekomen, zorgt nu voor een fantastische belichting van de wedstrijdtafels.
Met deze investeringen maakt LUTO het mogelijk dat alle doelgroepen binnen de vereniging in een gezonde omgeving veilig kunnen sporten. LUTO is er klaar voor!

Kick-off OldStars tafeltennis – 15 september bij LUTO
De kick-off van OldStars tafeltennis is op wensdag15 september bij Tafeltennisvereniging LUTO, Jan Aartestraat 18, 5017 ED Tilburg en start om 10.00 uur. Vanaf 09.30 staat de koffie klaar. Het programma ziet er als volgt uit.

09.30 uur Koffie/thee en ontvangst
10.00 uur Opening door Bettine Vriesekoop
10.15 uur Introductie OldStars tafeltennis
11.00 uur Afronding in de zaal
11.15 uur Afsluiting

Tijdens deze ochtend willen wij je OldStars tafeltennis zelf laten ervaren en in gesprek gaan over de mogelijkheden van deze nieuwe beweegvorm in Tilburg. Kom naar de kick-off en speel een potje pingpong met Bettine Vriesekoop! Tijdens het evenement houden wij rekening met de RIVM maatregelen. 

Aanmelden en contact
Voor deelname en alle vragen over OldStars tafeltennis kan je contact opnemen met Marcel van der Wegen, 06 1425 5474. Aanmelden kan ook via luto.oldstars@gmail.com

De eerste wekelijkse training van OldStars tafeltennis in de zaal van  TTV LUTO start woensdag 22 september om 10.00 uur. Aan de eerste trainingen kunt u kosteloos deelnemen.

Wij zien je reactie graag tegemoet en hopelijk tot 15 september. Met vriendelijke groet,
Nationaal Ouderenfonds: Koen de Jong
TTV LUTO: Marcel van der Wegen