Nieuwsbrief  april 2022

Beste LUTO-leden,      

Luto Hap en Snap etentje
Woensdag 20 april was de kleine speelzaal omgetoverd tot een sfeervolle eetzaal voor 30 personen, Luto leden en partners, die deze première wel eens mee wilden maken. Zij hadden hiervoor 35 euro per persoon betaald om de kas van TTV Luto te spekken. De rode loper was niet uitgelegd, want die ligt standaard bij de ingang. Robert Bruna, chef-kok bij Jaxx Marina in de Piushaven, verraste de deelnemers op een overheerlijk 6-gangen diner. De deelnemers waren hierover zeer te spreken.
Hierna is hij meteen bevorderd tot chef-kok bij Kok Verhoeven. Ook Hanneke en Colette werden door Herman hartelijk bedankt voor hun inzet achter de bar en in de keuken. Als het aan de deelnemers ligt, wordt dit een blijvertje.

Waarom een Hap en Snap etentje? In de coronajaren viel de rommelmarkt uit waardoor de vereniging circa 2.500 euro aan inkomsten per jaar miste. Op zoek naar andere evenementen, die geld voor de vereniging op kunnen brengen, werd op een dinsdagochtend in oktober 2021 het idee geopperd om een etentje te organiseren.
Oorspronkelijk werd gedacht aan een stampottenbuffet, want het was voor 24 november gepland. Nee, riep Robert: ”Dan kook ik”. En binnen een halfuur was er een menu samengesteld. Dit viel bij de koffiedrinkers die ochtend zo in de smaak dat de eersten zich al spontaan aanmeldden. Uitgangspunt was dat er tussen de 300 a 400 euro over zou blijven voor de vereniging. En dat is ruimschoots overtroffen!

Ideeën voor andere (nieuwe) evenementen, die geld opleveren voor de Luto-kas zijn welkom bij het bestuur. Als je ze ook nog mee wilt organiseren is dat helemaal fantastisch!

Zonnepanelen op dak Luto accommodatie
Het bestuur heeft beleidsmatig gekozen voor verduurzaming van het Lutogebouw. Na de investeringen voor Ledverlichting en een luchtbehandelingsinstallatie in 2021 is nu de buitenkant aan de orde. Daarbij is het plaatsen van zonnepanelen op het dak van essentieel belang. In januari 2022 werd Luto benaderd voor deelname aan een Rabobank-actie: samen  verduurzamen van maatschappelijke gebouwen. Na aanmelding en informatie-uitwisseling mocht Luto door naar de eindronde. Hierin kon door Rabo-leden op een vijftal gebouwen worden gestemd. Luto-Leden, familie, vrienden en kennissen werden gemobiliseerd op Luto te stemmen.

Op 19 april kreeg het bestuur de mail: TTV Luto is tot (één van de) winnaar(s) uitgeroepen!

TTV Luto ontvangt een donatie van maximaal 50% van de aanschaf en installatie, via SolarNRG, van zonnepanelen met een maximum van 3.000 euro.

Allereerst willen wij alle mensen die op TTV Luto hebben gestemd van harte bedanken voor hun betrokkenheid en stem.

Het bestuur staat nu voor twee belangrijke keuzes:

  • Hoeveel panelen gaan we leggen: 20 om de maximale bijdrage te kunnen ontvangen of 50 met een groter deel eigen geld om in de eigen energiebehoefte te kunnen voorzien zolang dat via de salderingsregeling kan.
  • Het dak moet worden gerenoveerd en geïsoleerd. Dat is gelet de huidige marktsituatie in de bouwwereld een dure aangelegenheid. Een gefaseerde aanpak ( te beginnen met het deel waar de zonnepanelen komen) lijkt een optie.

Clubkampioenschappen
Op zondag 15 mei organiseert LUTO  de clubkampioenschappen. We maken er een gezellige dag van. We beginnen om 10.30 uur en in de loop  van de middag zal dan bekend zijn wie de nieuwe kampioen is bij de jeugd, bij de recreanten en bij de wedstrijdspelers. We houden natuurlijk rekening met speelsterkte en houden het aantal te spelen wedstrijdjes voor recreanten binnen de perken.
Schrijf je nu in door je naam te vermelden op het inschrijfformulier in de kantine of door een email te sturen. Deelname is gratis en behalve eeuwige roem zijn er mooie prijzen te verdienen.

Algemene vergadering
De Algemene Vergadering wordt gehouden op dinsdag 31 mei.
Dan legt het bestuur verantwoording af voor het gevoerde beleid en informeert het bestuur over het te volgen beleid voor de komende jaren. Noteer deze datum alvast in je agenda. 

Complimentenweek.
In de week van 4 april heeft het bestuur aandacht besteed aan het complimenteren  van onze vrijwilligers. Via posters in de zaal en een complimentenslinger boven de bar laten  bestuur en individuele leden weten dat ze ontzettend blij zijn met het vele werk dat onze vrijwilligers verzetten. Jullie zijn goud voor de club.

Kijk ook naar het filmpje.

Spelen op donderdagavond
Steeds meer LUTO-leden ontdekken de donderdagavond als extra speelmogelijkheid. Het blijkt een leuk alternatief te zijn voor als je op dinsdagavond niet kunt komen, maar ook een aantal overdagspelers zien we nu met veel plezier op donderdagavond spelen.

Namens bestuur
Marcel van der Wegen