Accommodatie

Ttv Luto is gevestigd aan de Jan Aartestraat 18 in Tilburg (Centrum). Het is onderdeel van een voormalige textielfabriek van Antoon de Rooy en Zn, gebouwd rond 1917 (architect S.Donders). We zijn er in 1987 ingetrokken. Het huidige gebouw is eigendom van de vereniging. Er is een ruime kantine. Voor de fietsen is er een inpandige parkeer-mogelijkheid. Er kunnen 7-8 tafels opgesteld worden.

Integrale duurzaamheid.

TTV  Luto omhelst het model van integrale duurzaamheid, zoals hiernaast afgebeeld.

1. Duurzame technische installaties  (up to date ). Led verlichting, luchtbehandeling  en warmte terugwinning, dakisolatie en zonnepanelen zijn aangebracht.

2 Footprint op ver/ gebruik van goederen en materialen. Een aantal zaken zijn aangepakt zoals : afval scheiden , geen plastic bekers maar mokken.

3 Groenere omgeving. ( wij hebben geen parkeerplaats en geen grond om het gebouw.

Toch zijn er externe mogelijkheden om de duurzaamheid te bevorderen. Twee fiets vlonders voor het parkeren van fietsen geeft de mogelijkheid de auto minder te gebruiken.  Met de aanleg van geveltuintjes wordt de buurt vergroend en het water meer vastgehouden om verdroging te voorkomen. Tevens heeft het een positieve uitstraling in de buurt.

 

Scroll naar boven