Nieuwsbrief November 2023

Afbeelding met Lettertype, logo, Graphics, clipart

Automatisch gegenereerde beschrijving   

Beste LUTO-leden,

Tegen het einde van 2023 en voor de decemberfeestdagen zijn er nog enkele belangrijke ontwikkelingen te delen.​​ 

Zondag 7 januari 2024 Nieuwjaarsbijeenkomst en​​ clubtoernooi

Zondag 7 januari zien wij jullie graag allemaal in het Luto-gebouw. Vanaf 11.00 uur is de gelegenheid elkaar het beste te wensen voor 2024 en deel te nemen aan het clubtoernooi. Er zijn drie categorieën: competitiespelers, recreanten en jeugd. Aanmelden kan op het inschrijvingsformulier op het publicatiebord in de kantine of via een mailberichtje aan​​ h.meeuwissen3@upcmail.nl​​ . Uiteraard is er, voor degenen die dat wensen, als afsluiting een Chinees buffet.

Nieuwe Luto-shirts

Na lang zoeken is er een keuze gemaakt voor een nieuw Luto-shirt. Het shirt voldoet aan de gestelde criteria: moderne uitstraling, Luto-waardig, leverbaar in een soepele stof en​​ katoen, een heren- en dameslijn met of zonder kraagje. Individueel kan er een bijpassende broek of broekrok bij worden gekocht. De levertijd is op dit moment nog niet bekend, omdat er nog met de leverancier wordt onderhandeld. Daarna worden er passessies georganiseerd.​​ 

 

Het uitleveren van de shirts gebeurd als volgt:

  • De competitiespelers krijgen een shirt van de vereniging. Ze kunnen een bijpassende broek of extra exemplaar bijkopen via Luto.

 

 

 

 

Het PortAgora team​​ 

 

  • De overige leden kunnen een​​ shirt kopen voor € 30,--

  • Daarnaast wordt de mogelijkheid geboden het shirt via lease aan te schaffen tegen een betaling van € 5,- per halfjaar gelijktijdig met de contributienota. Na drie jaar ben je dan eigenaar van het shirt. Bij tussentijdse opzegging van het lidmaatschap moet het shirt , in goede staat, worden ingeleverd.

 

Het nieuwe shirt wordt het eerst uitgeleverd aan het TTL 1 team dat een shirtsponsor heeft gevonden in PortAgora.

 

 

Resultaat actie Rabo ClubSupport 2023

Op dinsdag 10 oktober​​ werd op locatie van Tilburg Trappers de uitslag bekendgemaakt van de actie Rabo ClubSupport 2023. De Rabo had het budget verhoogd en er was nu voor Tilburg en omgeving € 200.000,- beschikbaar. Luto had 35 stemmen gescoord hetgeen een bedrag van € 404,67 opleverde. Hartelijke dank voor de mensen die hun stem op Luto uitbrachten. Ook volgend jaar rekenen wij op uw stem.​​ 

Voorgevel Luto-gebouw is klaar.

De voorgevel was al onderhanden genomen en de historische reclame van​​ Ant. De Rooy en Zonen​​ gerestaureerd. Het kozijn en de voordeur werden geschilderd en geveltuintjes werden aangelegd, maar er ontbrak nog een duidelijk Luto stempel.

Met het plaatsen van het Luto-bord op maandag 6 november is de renovatie van de voorgevel beëindigd.

Wij hopen dat we voor de buitenwereld makkelijker herkenbaar zijn en dat buurtbe-woners en nieuwe leden niet schromen om eens binnen te komen kijken. Wij ontvangen ze graag.

 

Drank en Horeca vergunning

De verstrekte drank en horeca vergunning uit 1988 is geactualiseerd. Harry Vonk en Ton van Hees zijn bij de gemeente aangemeld als leidinggevenden. Tevens heeft het bestuur het door de gemeente vereiste en aangereikte Bestuursreglement paracommerciële instellingen (sportkantines) goedgekeurd. Dit is een belangrijke voorwaarde van de gemeenten. Hierin staat o.a.:

  • Het is niet toegestaan zelf meegebrachte alcoholhoudende drank te gebruiken in de horecalokaliteit.

  • Er mag geen alcoholhoudende drank worden verstrekt aan jeugdleiders en trainers van jeugdteams tijdens het uitoefenen van hun functie.

  • Leidinggevenden en barpersoneel mogen tijdens het uitoefenen van hun functie geen alcoholhoudende drank gebruiken.

  • Prijsacties, die het gebruik van alcoholhoudende drank stimuleren zijn niet toegestaan.

  • Barmedewerkers en bestuur moeten in een Instructie Verantwoord Alcoholgebruik (IVA) worden bijgespijkerd.

Kortom het is best lastig voor al de vrijwilligers om hun taken in de geest van dit regelement goed ​​ uit te voeren. Wij vragen dan ook uw medewerking en begrip als ze in voorkomende​​ situaties handelend moeten optreden. Volg dan ook , zonder morren, hun aanwijzingen op.

Werven jeugdleden

Het aantal jeugdleden is helaas weer teruggelopen. Wij willen dus nieuwe jeugdleden werven en zien te behouden. Heb je (klein-)kinderen of buurtgenoten: attendeer ze op het sporten bij Luto. De basisscholen​​ in de buurt Pendula en Panta Rhei willen de samenwerking voortzetten. Concreet betekent dit kennismakingslessen voor:

  • 2 groepen 7 van Panta Rhei op donderdagmiddag 23 nov

  • 3 groepen 7/8 van​​ Pendula op donderdagmiddag 30 nov 

Deze introductiedagen worden door een aantal vrijwilligers verzorgd. Wij wensen ze succes en hopen op een aantal nieuwe leden.

Inrichting speelzalen

De speelzalen zijn standaard ingericht met 5 tafels in de grote zaal en drie in de kleine. Regelmatig is het gewenst de zaalinrichting bij trainingen of competitiewedstrijden aan te passen. Hier is niets mis mee, maar het is wel de bedoeling​​ de zaal weer in orde te brengen bij het verlaten van de zaal. Nu moeten regelmatig degenen die erna willen tafeltennissen met de tafels, zitbank en fauteuils gaan sjouwen.​​ 

Denk aan het voorkomen van te veel onnodig verbruik van tafeltennisballen. Laat ze niet  slingeren zodat ze stuk getrapt worden. De ballen met 3 sterren zijn duur en alleen voor competitie gebruik. De overige ballen zijn voor de trainingen, toch altijd nog € 0,30 per bal. Wij rekenen op jullie medewerking.

 

80-jarig jubileum

De exacte datum van het jubileum valt in de meivakantie van 2024. Vandaar dat wij hebben gekozen de festiviteiten rond het jubileum te houden op​​ zaterdag 11 mei 2024. Wij denken aan het promoten van de tafeltennissport door het houden van demonstratiewedstrijden, waarbij leden, oud-leden en externe relaties van harte welkom zijn.​​ 

Kantine pimpen uitgesteld

Er zijn nog een aantal klussen af te ronden. Het aantal actieve vrijwilligers loopt terug. Wij zoeken mensen die op het gebied van metselen, tegels zetten en timmerwerk ervaring kunnen inbrengen. Wij leggen het maken van plannen voor het pimpen van de kantine stil, want het renoveren van de toiletgroep en het aanbrengen van een nieuwe vloer in de keuken en achter de bar hebben hogere prioriteit. Ook budgettair zien wij in 2024 onvoldoende ruimte.

 

Vriendelijke (sport)groeten en alvast Fijne Feestdagen.

Scroll naar boven